Mjölkchokladcheesecake

 
 
 

Till kakbotten:
10 st digestivekex
75 g smält smör


Till cheesecakefyllningen:
200 g philadephiaost
150 g mjölkchoklad
1 msk vaniljsocker
1½ dl vispad grädde

Gör så här:
1. Smält chokladen i ett vattenbad. Häll vatten i en mellanstor kastrull och sätt en mindre kastrull i den större. Sätt kastrullen på medelsvag värme, vatten ska precis börja bubbla lite, men inte koka för häftigt. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg bitarna i den lilla kastrullen. Låt chokladen smälta långsamt.

2. Lägg osten i bunken och rör om med en sked tills den är jämn och lättvispad. Häll i den smälta chokladen och vaniljsockret och rör om.

3. Vispa upp grädden i en annan bunke tills det är ett mjukt fluff. Vispa inte för länge för då blir det smör. Grädden ska precis bli lite fast och inte rinnande. Blanda ner grädden i chokladkrämen. Rör tills det blir en jämn smet.

4. Smält smör i en kastrull på medelsvag värme. Under tiden, lägg kexen i en plastpåse och slå sönder dem till småsmulor med en kavel.

5. Häll smulorna och smöret i bakformen. Rör om så att smöret sugs upp av smulorna och tryck ordentligt ner kaksmulorna till en pajbotten. Låt botten bli helt kall.

6. Häll chokladsmeten på botten och bred ut den jämnt. Låt kakan stå i kylskåpet i en timme.

 

 

Ett tips om ni vill ha den"högre" dubbla satsen isåfall.

Min present

 
Denna fina berloken från Thomas Sabo fick min syster i födelsedagspresent. Köpte en till mig själv också, nu ska jag bara ha ett fint armband till det.
 
 

Grattis på födelsedagen

 
Idag fyller min fina syster 26 år, jag älskar dig så mycket och hoppas du får en underbar födelsedag här i Göteborg.
 
Dagens planer är att checka ut och åka hem. Vi ska inom Ullared och köpa lite nödvändiga saker och kolla efter lite roliga saker. Där kommer bilder ikväll från vår hel dag på Liseberg!
1